Nyhed
14. juli 2018 | 15:21

”Jeg tilbød filmroller i bytte for sex”

Foto | Jeff Vespa
”Jeg blev født fattig, grim og jødisk,” siger Harvey Weinstein, der på dette billede fra 2015 er omgivet af musikerne Taylor Swift, Este Haim, Jaimi Haim og Lorde.

Voldtægtssigtede Harvey Weinstein har i samtale med journalist indrømmet, at han brugte filmroller som lokkemiddel over for kvinder. Hans advokat dementerer historien.

Af Claus Christensen

Siden den amerikanske filmmogul Harvey Weinstein blev væltet af tronen for ni måneder siden, har han været larmende tavs.

Han har over for politiet erklæret sig uskyldig i tre konkrete sigtelser for voldtægt og seksuelle overgreb, men ellers har han konsekvent afholdt sig fra at kommentere anklagerne om overgreb på over 70 kvinder.

Derfor vækker det opsigt, at den græske journalist Taki Theodoracopulos har offentliggjort en samtale med 66-årige Harvey Weinstein i magasinet Spectator USA.

”Du blev født rig og privilegeret, og du var smuk,” sagde Harvey Weinstein under mødet, der fandt sted i juni. ”Jeg blev født fattig, grim, jødisk, og jeg har været nødt til at kæmpe hele livet. Du har masser af piger, men ingen pige kiggede efter mig, inden jeg blev til noget i Hollywood.”

Weinstein skal herefter have indrømmet, at han har dyrket det, der i den amerikanske filmindustri ironisk kaldes ”Hollywood Casting Couch”.

”Ja, jeg tilbød filmroller i bytte for sex, men det gjorde alle andre også – og det gør de stadigvæk. Men jeg har ikke forgrebet mig på en eneste kvinde,” sagde Weinstein ifølge Theodoracopulos.

En historie om Asia Argento
Samtalen foregik på Weinsteins kontor over for Grand Central Station på Manhattan i New York. Theodoracopulos skriver, at Weinstein – der takket være en kaution på én million dollars stadig er på fri fod – ringede og bad skribenten komme, fordi han havde en eksklusiv historie.

Historien viser sig at handle om Asia Argento, der er en af de mest fremtrædende skuespillere, som har beskyldt Harvey Weinstein for voldtægt. Ved afslutningsceremonien på Cannes-festivalen i maj holdt Argento en glødende tale, hvor hun beskrev festivalen som Weinsteins jagtmarker.

Tre uger senere tog Argentos kæreste, den berømte tv-kok Anthony Bourdain, sit eget liv. Årsagen er uvis, men på de sociale medier har Argentos forhold til en fransk journalist, der delte hendes Cannes-tale, været i fokus.

Tilsyneladende vil Harvey Weinstein have Theodoracopulos til at skrive, at Argento og Bourdain ikke havde et åbent forhold, hvilket Argentos kollega, Rose McGowan, har hævdet i et offentligt forsvar for skuespilleren.

McGowan var sammen med Argento blandt de første kvinder, der i oktober 2017 stod frem og anklagede Weinstein for seksuelle overgreb.

Klummeskribent trækker i land
Taki Theodoracopulos tager i sin klumme Harvey Weinstein i forsvar, hvad angår seksuelle overgreb.

”Kald mig naiv eller dum, men på en mærkelig måde så tror jeg på ham. Jeg har set Harvey i action ved min årlige julefest,” lyder det fra klummeskriveren.

”Han falder over enhver ung kvinde, men på en naiv måde. ’Vil du give mig din adresse, så vil jeg gøre dig til en stjerne,’ er score-replikken. Nogle siger ja, andre siger nej. Hans reaktion var altid den samme. Han smilede og grinede og gik videre til den næste.”

Trods forsvaret kan artiklen svække Harvey Weinsteins forsvar, hvis han ender med at skulle for retten. Weinsteins advokat Ben Brafman, der også var til stede under samtalen, har da også været hurtigt ude med et dementi.

”Det var ikke et interview, men et socialt møde mellem gamle venner. Harvey og Taki diskuterede ikke sagen, og det ville jeg heller ikke have givet ham lov til. De talte om det gamle Hollywood og kontrasten til den europæiske kultur, og jeg tror, at Taki ser Harvey i det ældre lys. Hr. Weinstein sagde intet om at give filmroller i bytte for seksuelle tjenester,” skriver Ben Brafman ifølge Screen Daily.

Det har fået Taki Theodoracopulos til at trække i land.

”Efter 41 år som klummeskribent for Spectator uden en eneste berigtigelse tror jeg, at jeg kan have fremstillet min samtale med Harvey Weinstein i New York i sidste måned forkert,” udtaler han.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko