Anmeldelser

25 - 36 ud af 2235
Cph:Dox 2019
20. mar. 2019 | 13:34

Kir­se­bæ­re­ven­ty­ret

Dokumentar om tre mænds forsøg på at skabe dansk kirsebærvin i verdensklasse kredser om et fascinerende drama, der aldrig foldes helt ud.

Biografanmeldelse
19. mar. 2019 | 23:28

Alle ved det

Skuespillet sprudler af fyrigt middelhavstemperament, mens konstruktionen knirker. Den iranske Oscar-vinder Asghar Farhadi prøver kræfter med melodramaet.

Cph:Dox 2019
19. mar. 2019 | 22:49

Re­for­mi­sten

Dokumentar om Danmarks første kvindelige imam udforsker religiøse fortolkninger, men har huller i historien og efterlader ubesvarede spørgsmål.

Cph:Dox 2019
19. mar. 2019 | 22:26

Q’s Barber­shop

Dokumentar om en livsglad frisør i Vollsmose sætter veloplagt ansigt på de mennesker, der ofte ender som tal og skræmmebilleder.

Cph:Dox 2019
19. mar. 2019 | 19:23

The Other Munch

Forfatteren Knausgård finder i samtale med instruktøren Joachim Trier et øjenåbnende perspektiv på Edvard Munch’ mindre kendte billeder.

Cph:Dox 2019
19. mar. 2019 | 18:16

Memory: The Origins of Alien

Man bliver godt underholdt, når Alexandre O. Philippe med nørdens nidkærhed optrevler historien om et af Hollywoods mest skelsættende febermareridt.

Biografanmeldelse
19. mar. 2019 | 15:42

Cut­ter­he­ad

Debutant forvandler Danmarks farligste arbejdsplads til et klaustrofobisk drama, der lever i kraft af et stærkt billed- og lydunivers.

Biografanmeldelse
19. mar. 2019 | 12:42

Ramen Shop

Sentimentalt asiatisk drama prøver ihærdigt at fremmane tårer, men det er snarere mundvandet, filmen får til at løbe.

Biografanmeldelse
18. mar. 2019 | 14:04

Dron­nin­gen

Trine Dyrholm leverer karrierens største præstation som en moden kvinde i sine drifters vold. Instruktør May el-Toukhy og filmholdet har skabt et raffineret og kompromisløst drama om en forbudt affære.

Serieanmeldelse
17. mar. 2019 | 16:06

Sy­geple­jesko­len – sæson 2

Med et betagende retro-univers udstilles 1950’ernes bedagede regelrethed, men ofte er dramaet tæt på at være tandløst.

Biografanmeldelse
16. mar. 2019 | 12:14

X&Y

Hvem er vi? spørger svenske Anna Odell og får hjælp af stjerner som Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm og Sofie Gråbøl i spøjs metafilm, der underholder, men ikke gør én klogere.

Streaminganmeldelse
16. mar. 2019 | 11:19

The Eyes of Orson Welles

Selv i et middelmådigt portræt, der som sit scoop viser efterladte tegninger og skitser, brænder Orson Welles’ stærke vision igennem.

© Filmmagasinet Ekko